Fellesskap i toppen

Vi ønsker en ny fortelling om Oslos taklandskap, som handler om noe mer enn fin utsikt, barer og VIP-parties. Vårt håp er at den beste utsikten i byen skal kunne bringe folk inn for å behandle noen av de viktigste temaene og spørsmålene i vår tid, og formidle det videre til omverdenen. 10 års gratis leie venter denne aktøren. Men hvem kan dette være?

Ill.

Delta i vår
idékonkurranse

Tanken om at høye bygg og punkt i byen er av stor symbolsk betydning, og representerer samfunnets dominerende ideer og verdier, er universell og går langt tilbake i historien. I Oslos nyere historie kan man trekke en strek fra Rådhusklokkene som forteller tiden til statsministerens kontor i Høyblokka. Oslos høyeste punkt i dag, skybaren fra 80-tallet på Oslo Plaza, er på sitt vis også en viktig del av historiefortellingen til byen. 

I BG14B er toppetasjen dedikert til et allmennyttig formål. Ambisjonen er å kunne etablere et innhold som et svar på vår tid og som befolkningen kan føle tilhørighet til. En overordnet tilnærming til tema er framtid, med kunnskap, innovasjon og refleksjon som underliggende begreper. 

I Torbjørn Egners barnebokunivers er Tobias i Tårnet den kloke i tårnet som speider ut mot horisonten. Det han ser, forteller han videre til byens innbyggere, sånn at de vet hva de har i vente, - i dagene som kommer. 

Hvem er Tobias i Tårnet i dag?

Vi ønsker ideforslag på hvilket konsept og innhold som kunne innta denne ærefulle og viktige rollen – og få 10 års gratis leie som en starthjelp. Vi håper å få inn gode ideer fra ulike perspektiver, fra unge spirer til gamle kroker, fra profesjonelle fagmiljøer til engasjerte ildsjeler. Alle som har et spennende forslag. 

3 vinnere kåres av en sammensatt jury der hver vinner tildeles en premiesum på kroner 100 000,-. Fristen for innlevering er 15. oktober.

XS
SM
MD
LG