Stina Lovise Kyrkjebø

Nisteplassen

Nisteplassen er en innendørs rasteplass i Oslo, et sted der man kan sette seg ned for å spise niste – et sted hvor du kan senke skuldrene et øyeblikk, og ta seg en matbit og en pust i bakken på toppen av Oslo.

Den viktigste funksjonen til Nisteplassen bør være å gjøre Oslo til en by man kan bruke hele året. Når tiden for å møtes for en piknik i parken, gå tur med niste i skogen eller spise jordbær ved vannet er over, kan man fortsatt samles rundt maten.

Nisteplassen skal føles litt ut som en fjelltopp i asfaltjungelen. Et sted å søke ly fra været, se på utsikten og nyte et velfortjent måltid.

Nisteplassen er et konsept som skal være inkluderende. Det baserer seg ikke på en interesse, men noe så menneskelig som mat. Det har heller ikke noe å si hvor mye innsats, tid eller penger man legger i måltidet sitt. Nisteplassen skal både være et nyttig og glederikt sted, et sted man skal ønske å komme tilbake til.

Høyhuset BG14B ligger sentralt I Oslo med tilknytning til offentlig transport, og det er derfor et ideelt sted når man ønsker å nå ut til mange mennesker, fra forskjellige områder og med forskjellige bakgrunner. Dette forslaget utnytter denne muligheten og setter fokus på sosial bæredyktighet i form av integrering og inkludering.

XS
SM
MD
LG