Wild v/Endre Vestvik

Future Generation Lab

Tenk deg et sted der du kommer for en kopp kaffe, og drar med ideer for hvordan du kan bidra til å løse noen av vår tids mest kritiske utfordringer. En ganske fantastisk kaffe, ikke sant?

Future Generation Lab vil være et innovasjons-laboratorium hvor ambisiøse ideer fødes. Wild vil bygge en bro mellom Norge og Afrika, hvor noen av de mest alvorlige utfordringene menneskeheten står overfor vil bli angrepet gjennom bærekraftig næringsutvikling: Klima, ulikhet, migrasjon, fattigdom etc.

Sentralt for ideen er en afrikansk kaffebar med en autentisk og «vill» meny - gresshopper og flyvende maur. Man ser også for seg en kulturell møteplass for afrikanske talenter innen musikk, kunst. Overskuddet vil bli brukt til å drive Wild sitt kunnskaps- og utvekslingsprogram der talenter fra Afrika sendes for praksis til Norge for å lære om alt fra kaffe til ledelse og finans

Hvorfor?
I dag kan Norge nyte en velstand uten sidestykke i vår historie. Vår lille befolkning kan leve i trygghet om at en sterk velferdsstat står klar til å ta seg av alle våre ønsker og behov. Baksiden av medaljen? Velstanden er bygget på utnyttelse av en ikke-fornybar ressurs som nå begynner å utgjøre en alvorlig trussel for alt liv på planeten vår.

Og de som er hardest rammet er de som har bidratt minst til problemet. Andre land har store grupper som lever i dyp fattigdom, med liten sosial trygghet og få muligheter for å få en bedre fremtid. Mange av disse landene er i Afrika.

Hvordan kan vi sikre at denne generasjonen får de samme mulighetene i livet som en som er ung i Norge i dag? Og hvordan kan dette løses på bærekraftig vis?

XS
SM
MD
LG