Society lab v/Thomas I Tveteraas Helgø

Society Lab, Oslos nye samfunnslab

Det er overskudd av folk som vil gjøre en forskjell, og det trengs nye arenaer som kan samle og forvandle dette til bærekraftige løsninger.

Organisasjoner og fagmiljøer har kunnskapen, men ønsker å nå ut til flere. Samfunnsengasjerte talenter vil gjerne bidra, men mangler arenaer å utfolde seg på. Selskapene har ressursene og vil gjerne omstille seg, men savner effektive metoder og verktøy. Brukere og kunder vil støtte de riktige løsningene, men sliter med å finne gode alternativer.

Ambisjonen bak Society Lab er å etablere «en fabrikk» i Oslo for utvikling av disruptive og fremtidsrettede løsninger og talenter - som bidrar i skiftet til en bærekraftig klode.

Samfunnslaben skal rapportere til samfunnet og løser problemer av stor samfunnsmessig betydning. Gjennom fysiske arrangementer og i digitale kanaler involverer deltakerne på Society Lab både byen og omverdenen i arbeidet sitt. Det skal være et sted der talenter, start-ups, selskaper, organisasjoner, forskere, investorer og mentorer tilsammen skal skape en effektiv prosess for problemløsning. En lab der man samles rundt de viktigste problemene og løser dem før de vokser seg for store.

Society Lab er en stiftelse som jobber for å konvertere samfunnsproblemer til bærekraftige løsninger ved å kombinere høyintensive innovasjonsprosjekter med crowdsourcing og unikt talentutviklingsprogram. Samfunnslaben skal driftes av en egen stab og sesongbaserte dugnader gjøre at laben alltid vil være tett på virkeligheten og jobbe sammen med byens befolkning.

XS
SM
MD
LG