INNSÆI v/Ivar Lyngve

Karbonfyrtårnet BG14B – et bidrag til byens klimastrategi

KLP har som mål at BG14B ikke bare skal bli karbonnøytral, men karbon positiv. Kan det som er i toppetasjen i BG14B bidra til at ikke bare bygninger, men også innbyggere i Oslo evner å nå samme mål? Kan man påvirke besøkende til å reflektere over sitt eget karbonavtrykk og ta grep når man kommer hjem? Hva om BG14B kunne bli et “grensesnitt” for Oslo´s kollektive reise til å bli karbonnøytral?

På fasaden er idéen å ha et ‘display’ for å vise status og endringene i Oslo sitt karbonavtrykk. En «Karbon-Tobias i Tårnet» – godt synlig for byens innbyggere og tilreisende. Displayet blir vakkert utformet, men vil også være en «man in the mirror» (begynn med deg selv dersom du vil forbedre verden) en konstant påminnelse og motivator som viser byens karbonavtrykk til enhver tid. Dataunderlaget vil baseres på at hele Oslo deler sine karbon-data (AMS- målinger, reisevirksomhet, egen husholdning m.m.).

På innsiden vil det være en innovasjonshub innen klima for startups, etablerte bedrifter, interesseorganisasjoner, forskning og offentlige aktører. En blanding av et coworking space og et war room, der alle aktører også skal bidra til å gjøre Oslo karbonnøytral. Toppetasjen vil også kunne fungere som samlingspunkt, der innbyggere og lokale bedrifter kan lære hvordan man kan endre sine vaner, samt å kunne bidra med egne idéer.

XS
SM
MD
LG