Tania Smith Næss

Osslo, Oss i Oslo

Med voksende flyktningstrømmer forårsaket av klimaendringer må Norge, som alle andre land, ta grep i dag og finne løsninger på hvordan vi skal håndtere innvandringen og arbeidsledighet på en smart måte.

«Osslo» er et slikt grep — et initiativ som kombinerer innovasjon, integrering, dyktige mennesker og smarte virksomheter. Konseptet består av tre sammenflettede deler som sammen takler de store samfunnsutfordringene vi må ta stilling til i dag for å lykkes i framtiden, nemlig bærekraft, innovasjon og innvandring. De tre delene er som følger:

  1. En inkubator for nye virksomheter som skal løse samfunnsutfordringer.
  2. En rekrutteringsarm med et dedikert team som hjelper asylanter til å få jobb hos lokale oppstartsbedrifter.
  3. Opptrening og utvikling av innvandrere, inkludert norskkurs, med tilbud om enten:
    a. Læring om entreprenørskap, eller;
    b. Trening iht. etterspurte ferdigheter hos Osslos sponsorer (f.eks. forskning og koding)

Gjennom disse tre sammenflettede delene hjelper Osslo en ny generasjon med gründere og sosiale bærekraftige virksomheter med å skape arbeidsplasser, hjelper asylanter med å lære seg norsk, utvikle nye ferdigheter, og matche disse med lokale oppstartsbedrifter.

Alt samlokaliseres i toppetasjen av BG14b, med felles oppholdsrom og kjøkken/kantine. Rommet som blir brukt til trening, vil også bli benyttet til arrangementer med foredrag og tematikk innen bærekraft, utforskning, politikk og teknologi. Her kan også kandidater for inkubatoren presentere sine ideer. Rommet skal også bli brukt til å lære nye oppstartsbedrifter hvordan de kan bli mer bærekraftige.

XS
SM
MD
LG