Norsk Friluftsliv v/Lasse Heimdal

Kom inn - Kom ut! Allemannsrettens hus

Norge mangler et nasjonalt formidlingssenter for friluftsliv og urbane naturbaserte opplevelser. Dette skal bli den nye og viktige møteplassen for Norges største fritidsaktivitet, og være inkubator for utvikling av løsninger for friluftsliv og folkehelse i det 21. århundre.

Sammen med 17 organisasjoner vil vi bygge et nasjonalt besøks- og kompetansesenter, en attraksjon med høy «wow-faktor» og friluftslivsopplevelser ingen før har sett i byen. Det vil være topptur-muligheter, takbygd nasjonalpark, via ferrata, bålplass og fossefall. Her får du inspirasjon til naturopplevelser, muligheter til selv å prøve aktiviteter, kunnskap om byplanlegging, nærfriluftsliv og naturen som læringsarena i skolen. Organisasjoner vil holde kurs og seminarer, og gjøre medieproduksjoner. Vi vil skape et fyrtårn som gir utsikt til framtidens løsninger for naturopplevelser og innsikt i allemannsrettens og friluftslivets betydning for folkehelsen. Ved å komme inn, får du inspirasjon til og en opplevelse av å komme ut.

Bygget skal brukes av innbyggere, organisasjoner, skoler, medier og kommunale arealplanleggere. Det vil også finnes kontorlokaler for Norsk Friluftsliv og Syklistenes Landsforening, et moderne formidlingssenter og møterom inspirert av vitensentre og landskapsarkitekter, som møter skolens nye læreplaner.

Det er et stort behov for møteplasser og kompetansepåfyll for tilrettelegging for naturbaserte opplevelser i byer og tettsteder, og hvordan aktiv transport, som sykling, skal bli en tryggere og større del av våre bevegelser i hverdagen. Plasseringen sentralt i Oslo med mange aktivitetsmuligheter og alle samferdselsmuligheter rett i nærheten, gir en unik mulighet til å fylle rollen som fyrtårn, og utnytte de natur- og friluftslivsmuligheter som byen byr på.

XS
SM
MD
LG